Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Chat
 

Josep J. Conill guanya el 24è premi Vallverdú 2007 amb l'obra "El trencaclosques de l'eriçó"


Miquel Àngel Bergés i Josep Maria Cazares s'adjudiquen el 6è premi de Narrativa en modalitat narrativa en sentit ampli i Xavier Vernetta ha guanyat el 6è premi de Narrativa en modalitat novel·la. El 12è premi de...
16/11/2007
You are in: News

Image gallery


Related documentation


Currículums guanyadors Premis Literaris 2007


Home >> The news >> Josep J. Conill guanya el 24è premi Vallverdú 2007 amb l'obra "El trencaclosques de l'eriçó"
Josep J. Conill, Miquel Àngel Bergés, Josep Maria Cazares i Xavier Vernetta, són els autors guardonats en l'edició d'enguany dels Premis Literaris de Lleida, després que el premi de poesia Màrius Torres hagi quedat desert.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat "l'arrelament en la cultura catalana dels premis de Lleida impulsats fa 24 anys per la Paeria. Aquesta llarga trajectòria dóna una gran prestigi i qualitat als premis". Ros ha agraït a totes les persones que s'han presentat als premis ja que el número globalment ha estat major i, per tant, s'ha demostrat més interès per la literatura. Finalment, el paer en cap ha explicat que ja es treballa en l'organització "de l'edició número 25, que ha de ser especial" i també ha volgut destacar la tasca del jurat sobretot "pel seu rigor en ser capaç de deixar desert un dels premis ja que això els dóna autoritat moral com a jurat".

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha assegurat que "aquests premis reforcen encara més la capitalitat cultural que ha viscut la nostra ciutat aquest any 2007 i defensen la nostra identitat". Gilabert ha destacat que els Premis Literaris donen un valor afegit i "cal que les institucions continuem treballant colze a colze perquè aquests esdeveniments continuïn existint".

El llicenciat en filologia Josep J. Conill Ripollès és el guanyador del 24è Premi d'Assaig Josep Vallverdú 2007 per l'obra "El trencaclosques del l'eriçó". Un assaig basat en l'aforisme i que "proposa un passeig per una sèrie de temes centrals de la història de la literatura occidental", ha explicat.

El barceloní Xavier Bernetta ha estat el guanyador del 6è Premi de Narrativa en modalitat novel·la amb el projecte "Ambició". Els límits als que poden arribar les persones amb una ambició desmesurada, situada en el context dels anys 60 "moment en què les persones ambicioses no tenien els frens habituals que hi ha als sistemes democràtics" centren l'argument de la novel·la que desenvoluparà Bernetta a partir del projecte presentat al premi.

Els lleidatans Josep Maria Cazares i Miquel Àngel Bergés Saura són els guanyadors del 6è Premi de Narrativa en modalitat narrativa en sentit ampli amb el projecte "El Nord". Una "novela gràfica, un bon mitjà per reflectir històries del dia", segons ha explicat Josep Maria Cazares, que presentarà "com viuen el fet de la immigració les persones que surten dels seus països buscant el Nord i que, aquí, arriben al carrer del Nord de Lleida", ha explicat Bergés. La novel·la no se centrarà només en el cas de Lleida "és l'escenari triat per dibuixar el tema però hi haurà ficció", ha concretat Bergés.

El jurat del 12è Premi de poesia Màrius Torres ha pres la decisió per majoria de no adjudicar ,l'actual edició del premi, de manera que en aquesta edició aquest guardó ha quedat desert.